Blogul cu bani
imagine logo elance

In acest articol voi discuta despre completarea profilului pe eLance pentru a creste rata de succes in acceptarea ofertelor clientilor potentiali.
Daca ai ales sa faci bani pe net cu aceasta metoda si ai probleme in contractarea clientilor, acest articol este pentru tine.
Contractele pe care le-am avut cu clientii mei (ii prefer pe cei din SUA), le-am obtinut extrem de rapid facand aceasta combinatie profil-oferta.

Ce este eLance?

Descriere scurta, daca nu ai citit articulol principal [link]:
eLance.com este un site unde se cauta persoane care sa faca lucrari diverse (servicii digitale online); angajatorul posteaza oferta iar utilizatorii liciteaza pentru obtinerea lucrarii.
Job-urile sunt variate: editare imagini, creare Logo, HTML, javascript, WordPress, Joomla, traduceri, programare, SEO, Xcel, Word etc.
Daca stapanesti putin limba engleza, este imposibil sa nu gasesti un domeniu pe care sa-l cunosti sau sa te poti califica intr-un timp relativ scurt.
Respecta termenii si conditiile site-ului si iti poti asigura un venit constant muncind de acasa.

Pentru a obtine mai multe lucrari si rata ofertelor care sunt finalizate sa creasca, trebuie sa ai un profil cat mai complet si ordonat.
Profilul eLance este un mini CV, prin care iti etalezi istoricul, cunostintele si lucrarile anterioare.

Testul eLance

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa completezi un test de aptitudine care sa dovedeasca ca te pricepi la serviciile pe care le oferi.
Nu te speria foarte tare, daca esti foarte bun intr-un domeniu, intrebarile sunt usoare. Incearca sa pormovezi cu o rata de 90%, un numar care da dovada cunostintelor in domeniul respectiv.

Verificarea identitatii

Ai optiunea de a te lasa verificat de eLance, pentru a dovedi ca esti o persoana reala.
Procesul consta in scanarea unui act de identitate, si verificarea prin Skype.
E un factor important (pana la urma toate sunt), clientii vor vrea sa se asigure ca cel cu care lucreaza nu are nimic de ascuns.

Poza de la Profil

Puneti o casca cu microfon pe cap, zambeste si fa o poza cu webcam-ul sau cu telefonul.
Vei arata ca esti o persoana comunicativa si prientenoasa.

Portofoliul eLance

Nu se accepta link-uri directe in portofoliu, deobicei se posteaza imagini (snapshot-uri), fisiere exemplu sau PDF.
Pentru inceput 5 fisiere sunt de ajuns; poti adauga mai tarziu cate vrei.

Profilul - Descrierea proprie

Profilul eLance este un mini CV care iti oglindeste personalitatea si abilitatile.
Incepe cu 2 fraze prin care te descrii la persoana a 3-a. Niciodata sa nu spui "I" (eu) si evita He/She. Exemplu:
A very enthusiastic and result oriented person, who completed W3C Webmasters School. Enjoys working in a friendly, team based environment, completing each individual task with accuracy and in a timely manner.
Mai jos gasesti o lista de cuvinte care pot fi folosite in profil. Incearca sa le alegi pe cele care te descriu cel mai bine, ca angajatorul sa nu fie surprins dupa ce ti-a acordat lucrarea.
direct, daring, competitive, results focused, target minded, problem-solver, likes a challenge, demanding environment, adventurous, responsible, ambitious, forward looking, visionary, challenge orientated, friendly, guest orientated, service orientated, innovative, tenacious, enthusiastic, inspiring, popular, talkative, generous, confident, likes to be liked, optimistic, good mixer, convincing, problem solver, team player, gentle, organized, calm, amicable, sincere, pleasant, stable, help and serve, loyal, patient and relaxed, dependable, empathetic, diplomatic, courteous, high standards, mature, patient, accurate, hard working, checks work carefully, dedicated, methodical, fact finder, sensitive, very good at detail, detail oriented, thorough, maintains high standards, ask the right questions, pays attention to small details, versatile, etc.
Nu posta nicio forma de contact (email, Skype, yMessenger etc) la profilul eLance.
Poti pierde statutul de membru.

In urmatoarele paragrafe descire abilitatile sau atributele tale (pe scurt); poti folosi cateva expresii din lista de mai sus:

Target oriented
Problem Solver
Proficient in Microsoft Excel, WordPress and Adobe Photoshop.

Daca ai dimplome de absolvire, cursurile de calificare online etc, le poti lista in continuare.
Listeaza un istoric al joburilor precedente, scurt si la obiect, in ordine cronologica inversa. Nu te panica daca ai pauze intre joburi - este criza economica si este acceptat acest lucru.
Se poate incheia cu o expresie "Looking forward working with you." si un smiley face :)


Creaza un cont gratuit pe Elance