Blogul cu bani

Raspunsuri legate de alte metode de facut bani pe internet, gasirea unei teme, surse valoroase pentru alegerea unei nise, produse si servicii online:


Ce alte metode de a face bani pe net mai exista?

Sunt foarte multe metode care aduc un venit consitent pe internet, dar pot sa recomand doar ceea ce am incercat si functioneaza pentru mine.

Exista metode de e-mail marketing pe care nu le-am incercat inca si am auzit ca funtioneaza.
Exista metode PPL (Pay Per Lead), care consta in a convinge un vizitator in completarea unui formular; de fiecare un formular este completat este platit cu o suma cuprinsa intre 2-10 USD in functie de tara de unde este vizitatorul.

Din moment ce am cateva site-uri functionale, voi incerca si metode noi care vor fi publicate sau chiar incercate pe banipenet2.ro


Cum gasesc nisa/tema care sa-mi faca cei mai multi bani pe net?

Exista foarte multe feluri de a afla ce merge. Metoda cea mai simpla este de a cumpara un ziar sau a face o vizita la un magazin de carti. Articolele din ziar, respectiv cartile best-seller sunt nise populare.

Un program profitabil de afiliere este sa vinzi produsul/serviciul propriu sau serviciile unui cunoscut contra comision.Daca ai un produs propriu sau un serviciu pe care vrei sa-l oferi, este foarte usor sa-ti faci prezentarea online. Evident produsul/serviciul trebuie sa aibe un interes si cumparatori potentiali.

Am sa dau un exemplu foarte concret si real, un proiect pe care l-am prezentat unui prieten de-al meu, care din pacate a fost descurajat de propunerea mea cand a auzit ca trebuie sa faca singur intretinerea site-ului (nu am vrut sa ma angajez).
Am propus crearea unui site pentru vanzarea unui produs - all inclusiv SEO si design de care m-as fi ocupat personal numai sa il ajut.

Acest bun prieten (sper sa-mi citeasca articolul), fabrica barcute de nadit pentru pescari de o calitate superioara, oferind o garantie de un an la service si la toate piesele componente. Are un succes oarecare in cercul de pescari unde vinde barcile si toti clientii lui sunt multumiti. Profitul lui este de cca. 200 EUR/barca vanduta, si in sezon vinde cam 3-4 barcute/luna.

Am verificat concurenta online la barcutele de nadit si se pare ca nimeni nu oferea barcute de o calitate similara la pretul lui (scazut) si garantia de 1 an. Daca incepea site-ul in luna Noiembrie, pana in luna Mai (inceputul sezonului) ajungea pe prima pagina in Google - o estimare calculata pe concurenta SEO, care la momentul respectiv era aproape inexistent.

Traficul se rezuma la aproximativ 400 de vizite lunare (Google si Facebook, fara link-ul de pe forumurile de specialitate unde este membru de cativa ani).

Din acesti 400 de vizitatori daca vindea o singura barca, facea un profit de 200 EUR extra lunari, fara sa luam un calcul faptul ca toti vizitatorii sunt interesati in barcute de pescuit si nimic altceva. Munca totala depusa ar fi fost de 8 ore... Merita? Se putea cumpara linistit un domeniu .ro si gazduire platita de la bun inceput.

Cineva mi-a propus optimizarea unui site pentru vanzarea de goblenuri (da, suna ciudat), dar dupa o cautare simpla vei vedea ca exista o piata internationala care este interesata de acest produs, si exista site-uri specializate deja saturate. Dar nu am gasit nimic unicat cum avea acest "client" care mostenise 4 lazi pline de la o ruda de la tara. Valoarea lor a fost estimata la 40,000 EUR - aviz amatorilor.

Exista servicii deja saturate pe piata, cum ar fi a celor care se ocupa de "devirusari" sau (re)instalari Windows, dar fiecare site parca este incomplet, neterminat. O clientela pentru acest gen de servicii se poate obtine extrem de usor pe Facebook sau alte retele sociale, daca se publica un articol saptamanal (la care se face share) despre o informatie utila oferita in mod gratuit pentru utlizatorii de calculatoare.

Exemplele de mai sus se refera la modul in care se pot face bani pe net ca si spatiu comercial, si este una din metodele cele mai profitabile si rapide. Sunt destui experti care fac peste 10 mii de USD/luna numai din reclame si click-uri, fara o investitie initiala, dar si ei au inceput cu un click si primul $1 incasat.

Ai intrebari? Click aici...