Bani cu Adsense
Imagine Afilierea de top cu Google Adsense

Google AdSense este unul din programele cele mai avantajoase la ora actuala. Purtand marca Google, este si cel mai de incredere program, platitle fiind facute la timp.

AdSense functioneaza foarte simplu: se insereaza codul in pagina web, iar in functie de continut si IP-ul vizitatorului, AdSense va plasa reclame pe pagina. In momentul in care vizitatorul da click pe reclame, esti platit cu o anumita suma. Pretul unui click variaza: daca vizitatorul este din SUA, iar continutul paginii este despre obtinerea unei asigurari, reclama plasata este una in limba engleza despre asigurari iar un click poate valora $2.50 - un click pentru un vizitator din Romania este undeva la USD 0.20. Nu toti vizitatorii vor fi interesati de reclamele Google, dar deobicei conversia se situeaza intre 1-5 clickuri la 100 de vizitatori. Traficul este esential.

Obtinerea unui contract Adsense este mai simplu decat pare.
In primul rand trebuie sa vedem ce anume cauta sau care sunt elementele nedorite de Google?

  • Continut unic
  • Update frecvent
  • Imagini copiate
  • Continut copy/paste
  • Lipsa titlurilor
  • Materiale cu continut pentru adulti
  • Continut repetitiv

Cum se obtine Afilierea Google AdSense?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa ai continut unic. Fa un blog pe blogspot (e preferat Google), si posteaza 10, 15, 20 de articole despre ceva... alege o tema unde te simti in largul tau, stii despre ce este vorba - nu conteaza ce anume, poti vorbi si de oina daca esti expert. Nu le posta pe toate in prima zi, ci in decurs de 2-3 saptamani. Dupa ce trec cele 3 saptamani si exista un continut de cel putin 15 articole pe blog, aplica pentru afiliere. Sunt sanse foarte mari sa fi acceptat - mie mi-a reusit din prima, dar sunt si persoane care au dificultati in acest proces. Vei primi un e-mail care te anunta daca esti aceptat sau nu - daca raspunsul este negativ, nu este unul definitiv: vezi care sunt sugestiile care trebuiesc implementate.

Cum sa scriu articolele pentru a obtine afiliera AdSense? Titlul poate consta intr-o intrebare, iar articolul sa raspunda la aceasta intrebare. Fii original - repet: FARA COPY/PASTE. Articolul trebuie sa aiba 300+ cuvinte ca sa fie acceptabil, dar daca ai peste 20 de articole se accepta si 200. Unicitatea, valoarea articolelor sunt direct proportionale cu acceptanta AdSense. Articolele unice, lungi si descriptive sunt ideale. Nu incearca sa optimizezi articolele pentru anumite cuvinte sau fraze cheie - esti interesat sa obtii contractul nu sa optimizezi un articol. Fii natural si la obiect ca si cum Adsense nu ar exista.

In momentul in care ai obtinut contractul de afiliere Adsense, poti insera codul in orice website pe care il detii, fara a mai fi necesara verificarea de catre Google.


3 greseli majore care duc la anularea afilierii AdSense

Termenii si conditiile contractului de afiliere trebuiesc respectate indiferent in ce pagina va postati reclamele. Sunt persoane care au pierdut afilierea pentru un castig rapid, pana la urma neplatit. Nu se ofera a doua sansa celor care pierd contractul de afiliere in urma nerespectarii conditiilor impuse de Google.

1. Prima greseala pe care o face un incepator este sa dea click pe propria reclama de mai multe ori. Nu face niciodata acest lucru, nici macar odata. Este interzis prin contract. Google stie cine si de unde da click, si mai sunt acele "cookie"-uri care comuncia cu ei. Totusi, vorbim de o mega-corporatie care a investit foarte multi bani in programe de tracking.

2. A doua mare gafa este sa ceri vizitatorilor sa dea click pe reclame. Daca reclama ta primeste click-uri care ies din procentajul standard, verifica site-ul sa vada daca totul este in regula. Daca site-ul este OK, totul merge mai departe, dar site-ul este monitorizat mai indeaproape.

3. Nu va inscrieti site-ul in programe "Traffic Exchange" sau "Click To Pay". Google stie de unde iti vin vizitatorii.

Acestea sunt doar greselile majore, dar esti obligat sa citesti si sa respecti Termenii si Conditiile AdSense, daca vrei sa ai cu ei o colaborare pe termen lung.


Care sunt avantajele afilierii AdSense?

Va trece ceva timp pana vei face bani pe net cu Adsense, dar dupa o perioada vei observa ca banii din contul tau cresc si incasarile sunt constante in fiecare saptamana.
Traficul este cel mai important factor in acest gen de afiliere - articolele din acest site te vor ajuta sa iti optimizezi paginile pentru obtine un loc fruntas in motoarele de cautare.